De Kristal

                   DE BELANGRIJKE BIJCHAKRA`S

 

 

                              Handchakra's

Ze sturen het contact met de omgeving en het overdragen van levensenergie.
De Handchakra’s gaan over het voelen en doorgeven van energie. Ze kunnen gebruikt worden om energie te geven of te voelen. Het geven van energie in de vorm van bijvoorbeeld Reiki of een andere helende energie. Maar het is ook mogelijk om je hiermee te oefenen in het voelen van energie. De handchakra’s kunnen je dan laten voelen of dit een goede energie is of een minder goede.
Ze kunnen je helpen om in je lichaam plekken op te sporen die helende energie behoeven. Of je kunt ze gebruiken om te voelen of bepaalde voeding goed voor je is. Ook kun je bij aanraking van andere mensen aan je handchakra’s (of je aura) merken hoe goed deze qua energie bij je passen. Dan voelt contact extra fijn. De handchakra’s kun je verder ontwikkelen Reiki of energiewerk.
 
                          Thymuschakra 

Deze heeft met onze afweer te maken. Onze thymusklier is gelegen boven het hartchakra, ongeveer daar waar de sleutelbeenderen bij elkaar komen. Hier worden afweercellen opgeleid alert te zijn op indringers. Maar het ook weer niet te overdrijven, zoals bij auto-immuunziektes het geval is. Als je door iets ontdaan of geschokt raakt, kan het zijn dat je intuïtief je hand ter bescherming op de thymus legt. Dit chakra heeft te maken met een gevoel van zekerheid, eigenwaarde en je prettig voelen. En is erg belangrijk om te behandelen bij auto-immuunziektes en vaak terugkerende ziektes van het immuunsysteem.

                           Miltchakra 

Deze wordt vaak verward met het zonnevlechtchakra (Chakra 3), maar is echt een ander chakra. Het is gelegen links aan de onderkant van de borstkas. Het Miltchakra stuurt de milt aan, die de witte bloedlichaampjes aanmaakt. Het Miltchakra speelt een belangrijke rol bij de immuniteit. Het kan ook met bloedziektes te maken hebben, en betrokken zijn bij reuma en artritis.

                          
Leverchakra

Deze ligt ongeveer op dezelfde hoogte als het Miltchakra, maar nu rechts onderaan de borstkas. Het speelt een belangrijke rol in het ontgiften van het lichaam, ook van negatieve energieën. Het heeft de functie van de lever te ondersteunen. Het is een vitaliserend bijchakra dat een verwarmend effect heeft bij behandeling.

                        Elleboogchakra's

Ze sturen ons vermogen tot aannemen en afgeven, alsmede ons doorzettingsvermogen.

                         Kniechakra's

Ze sturen het leer en onderwijsvermogen en de flexibiliteit; verder het vermogen om de juiste instelling voor leren en onderwijzen op te wekken; voorts trots en minderwaardigheidsgevoelens.

                        Voetchakra's

Ze sturen het contact met de aarde, het opnemen van energie (aarding) en het afgeven van "fijnstoffelijk afval" aan de aarde.
En zijn belangrijk om ons te aarden.Van Moeder Aarde ontvangen we energie.Ze helpen ons bij het loslaten van energieën die niet goed meer voor ons zijn en worden door Moeder aarde gereinigd.

 

Top